Левски победи по най-категоричен начин Славия с класическото 3:0 като гост на стадиона в квартал „Овча купел” в мач от 23-я кръг на А група. И трите попадения за „сините” в най-старото столично дерби реализира Седрик Бардон, за когото това бе и първи хеттрик в България.

Левски доминираше през целия двубой, а домакините имаха откъслечни атаки в края на първото полувреме и малко преди последния съдийски сигнал.

Изключително активна бе халфовата линия на „сините”, в която отново впечатление направи младокът Николай Димитров. Добър мач за шампионите изиграха Димитър Телкийски и Христо Йовов.

Неприятна травма още в началото на срещата получи капитанът Даниел Боримиров, който бе принудително заменен от Георги Сърмов в 13-та минута.

Бардон откри резултата в 26-та минута, когато напредна сам в половината на домакините, шутира страхотно по тревата от границата на наказателното поле и даде преднина за „сините”.

Само четири минути по-късно Димитър Телкийски проби по дясното крило, влезе в наказателното поле, подаде по тревата на Бардон, който от чиста позиция бе безпощаден за 2:0 в полза на сините.

След почивката футболистите на Станимир Стоилов започнаха отново вихрени атаки по посока на Армен Амбарцумян и за броени минути с гола се разминаха Йовов на два пъти и веднъж Телкийски. Полувремето продължи по същия начин, като „сините” повече се забавляваха по терена на „Славия”, без по нищо да личи, че срещата е считана за дерби.

Единственото чисто положение пред футболистите в бяло дойде едва в 72-та минута, когато след грешка на Георги Сърмов в средата на терена Ангел Стойков стреля от малък ъгъл в лявата греда на вратата, пазена от Божидар Митрев.

Крайният резултат в мача бе оформен пет минути по-късно, когато Николай Димитров центрира, а Бардон засече с глава за 3:0.

До края на срещата „сините” имаха още няколко опита да направят победата си по-изразителна, а Славия се отчете с една добра атака, при която Мечечиев не успя да уцели топката от изгодна позиция.

Френският рефер Ерве Писирило спести и две дузпи в полза на Левски за игра с ръка на футболисти на домакините в наказателното поле.

С победата Левски събра 60 точки, и е на шест пред Локомотив София, който по-късно играе във Варна срещу Спартак. ЦСКА е трети с 51 точки, като „червените” също играят тази вечер.