Асът на Левски Димитър Телкийски със сигурност ще пропусне мача на шампионите с Черно море. Халфът се контузи по време на контролата България – Шахтьор, и въпреки усилията на лекарския щаб, няма да бъде възстановен за сблъсъка с „моряците”. Това е сериозен удар за Георги Иванов, тъй като от както се е върнал на „Герена”, Димитър Телкийски е най-добрият подавач в „сините” редици. Мечо се превърна в човека-пас, след като вече има в актива си пет асистенции.

Със сигурност отсъствието на национала ще даде титулярното място на Зе Соарес. В последно време бразилецът е резерва в шампионатните мачове, и играе повече в Лига Европа, защото Телкийски няма картотека за Левски в УЕФА.

На облекчен режим се подготвяха Георги Петков и Лъчезар Балтанов, които също имат травми. По специална програма продължава да работи трайно контузеният Владимир Гаджев.

Очаквано, на днешната тренировка с основната група не се появиха националните футболисти на Левски. „Сините” дадоха на националния отбор Живко Миланов, Веселин Минев и Георги Сърмов, които явно се оказаха незаменими за Станимир Стоилов, защото играха пълни 90 минути. От Мароко трябва да се прибере Шакиб Бензукан, а от Израел – младежките национали Мариян Огнянов и Виктор Генев.