Левски победи Пирин Гоце Делчев с 2:0 в мач от 6-тия кръг на А група, игран на „Георги Аспарухов“. По този начин „сините“ продължават да са перфектни от началото на сезона – с 6 победи от 6 мача.

В София домакините нямаха никакви проблеми да преодолеят съпротивата на новака в елита, който можеше и да получи повече голове, ако не бяха добрите намеси на вратаря Абди Абдиков.

Попаденията за победата пък реализираха намиращият се в страхотна форма Базил де Карвальо и новото попълнение Илиян Йорданов, за когото това бе дебют и първи гол.

През първото полувреме на Герена домакините имаха териториален натиск, но така и не успяха да го материализират с голове. В 15-а минута един от най-активните на терена Владо Гаджев стреля чудесно от фаул, топката мина над стената, но се удари в дясната греда.

В следващите минути два сериозни пропуска типично в свой стил направи Христо Йовов, който обаче бе окуражен от феновете на отбора в своя мач номер 201 за „сините“ в А група.

До края на полувремето Де Карвальо и Райков също изпробваха късмета си, но гол не падна. Пирин пък на няколко пъти опита изстрели от далечно разстояние, но те не затрудниха Пламен Илиев.

На почивката Илиан Илиев направи една смяна като на мястото на Симеон Райков пусна в игра новото попълнение Илиян Йорданов, за когото това бе дебют със синята фланелка.

Само 6 минути след подновяването на играта домакините получиха право да изпълнят дузпа. Базил де Карвальо настигна топката отляво до аутлинията и влезе в наказателното поле, където бе фаулиран грубо от Гуцев. Зад топката застана самият нападател, който майсторски с удар в горния десен ъгъл вкара за 1:0.

9 минути по-късно интригата в мача бе убита след втори гол на Левски. Марсиньо пусна към Рамос по десния фланг, той подаде в наказателното поле, където най-съобразителен се оказа Илиян Йорданов, който прати топката в мрежата и по този начин вкара първия си гол в първия си мач за Левски.

Веднага след това в игра влезе Жоао Силва, който се понрави на феновете със своето желание за игра, въпреки двата пропуска, които направи. Португалецът бе сред най-активните в последните минути, но не успя да вкара първия си гол за „сините“.

В класирането „сините“ са лидери с 18 точки, а Пирин е на шесто място с 9.