Левски постигна безпроблемен успех над Монтана, като се наложи с 3:1 под дъжда на стадион „Георги Аспарухов”. „Сините” бяха без наказаните Веско Минев и Еньо Кръстовчев, както и без старши треньора си Георги Иванов-Гонзо, който също бе санкциониран от мача с Литекс през седмицата. Победата изравни Левски по точки с третия в класирането Черноморец, макар че „акулите” са с мач по-малко. Шампионите са само на четири точки зад втория ЦСКА, и на шест зад Литекс.

Срещата започна с изненадваща промяна в стартовия състав на домакините, като вместо записания в стартовия състав Христо Йовов се появи Дарко Тасевски. Това обаче не оказа никакво влияние и Левски стартира силно още от първата минута. Монтана игра добре, като не се затвори в собствената си половина и се опитваше да се представи на ниво, въпреки че бе гост на „Герена”. Нов силен мач за тима на Стевица Кузмановски направи вратарят Цветомир Цанков, който предотврати и по-сериозен резултат.

След като се представиха на ниво през седмицата, и днес Жоазиньо и Зе Соарес бяха много дейни, както и Живко Миланов, който се включваше често-често в атаките на Левски. „Сините” пропуснаха няколко положения в първите 25 минути от двубоя, преди в 26-та да бъдат подпомогнати от Луис Едуардо. Бразилецът от отбора на Монтана засече едно центриране на Жоазиньо от корнер в собствената си врата за 1:0.

В следващите минути Георги Христов на два пъти не успя да се разпише, но от третия сполучи. В 42-та минута той реализира първия си гол за първенство от 9 май насам. След повече от половин година суша, той засече с глава центриране на Жоазиньо от ъглов удар. Само две минути по-късно обаче Монтана изравни, когато Бето стреля от воле от дъгата пред пеналта, Божидар Митрев не реагира и получи топката в десния ъгъл на вратата си.

Първата възможност за второто полувреме беше за Монтана – веднага след съдийския сигнал Гаджев напредна, навлезе в наказателното поле на Левски и стреля много опасно, но Божидар Митрев се намеси добре. Още в следващата атака за „сините” се стигна до трети гол във вратата на гостите. Дарко Тасевски центрира отдясно, там на границата на вратарското поле Георги Христов пропусна, но топката достигна до Жоазиньо, и той отбеляза след колективна грешка в защитата на Монтана.

В минутите до края на срещата Левски имаше още положения пред Цанков, но стражът извади всичко, което можеше. Той често бе обстрелван отдалеч, но „сините” така и не успяха да го преодолеят отново. Със сериозен пропуск за Монтана се отличи голмайсторът Бето, който от точката на дузпата стреля технично, а топката мина на сантиметри покрай гредата.

В следващия, 15-ти кръг от А група, Левски е гост на Сливен, а Монтана приема Черно море.