В петък от 13.30 часа в Кунду ще се играе приятелска футболна среща между отборите на Левски и Локомотив Пд, но не представителните тимове, а тези излъчени от двете ръководства на двата клуба.

Мачът е продължение на „затоплянето” на отношенията по оста София – Пловдив след като те бяха влезнали в ледников период след „Случая Карвальо”. Първата стъпка бе направена преди дни, когато президентът на Локомотив Константин Динев се видя с Георги Иванов и двамата изгледаха заедно част от контрола на Левски.

Днес Константин Динев се засече с Иво Тонев на мач на Любимец и го изгледаха заедно в по – голямата му част. Двамата решиха, че може двете ръководства да се срещнат, но не на маса, а на зеления терен и уговориха за четвъртък интересен спаринг.

Левски са в неизгодна позиция, защото в мача участие не могат да вземат Тодор Батков и Константин Баждеков, които преди години в Холандия бяха по сини екипи в подобен мач. За „сините” ще играят Иво Тонев, юношите на Локо Пд Георги Иванов и Ивайло Петров, Николай Костов, Веселин Бранимиров, Георги Шейтанов и всички налични хора от спортно- техническия щаб, включително и пресаташето Кирил Лулев.

Вратата на Локо Пд ще бъде пазена от Игор Кулиш, а атаката ще бъде водена от Коко Динев и Бранко Милованович. Емил Велев и помощниците му Апостол Костадинов и Пламен Нягин ще са „черноработниците” за „черно- белите”, а Благой Вангелов, Славчо Атанасов и Красимир Костов ще имат готовност да влязат при нужда.

Кой ще е съдия на мача ще се разбере в последния момент за да не му влияят двата отбора. Домакин на двубоя ще е хотелският комплекс, където е отседнал отборът на Локомотив Пловдив.