Ако се уповава на само на статистиката, Левски би трябвало да няма проблеми в предстоящото си домакинство на Берое. "Сините" имат смазващо предимство пред старозагорци в мачовете на стадион "Георги Аспарухов".

Във всички срещи на "Герена", столичани са се поздравявали с успеха общо 34 пъти от 47 мача. Десет срещи са завършили наравно, а гостите са си тръгвали с трите точки от София само три пъти, припомнят от сайта на Левски.

Статистиката от сблъсъците между двата тима показва също, че "сините" имат сериозно предимство като цяло в сблъсъците с Берое и от общо 94 мача столичани са се поздравявали с успеха 50 пъти, 27 мача са завършвали наравно, а победите за "зелените" са 17. Головата разлика от срещите е 171:95 в полза на Левски.

За последно сините взеха трите точки срещу Берое като домакин на 7 април 2013 година след успех с 2:0. Попаденията тогава реализираха Илиян Йорданов и Базил де Карвальо. От тогава обаче те така и не могат да се справят с този съперник - нито у дома, нито в Стара Загора. 

Левски и Берое излизат в мач от шампионата на А група в петък, 7 ноември, от 17:45 часа. Този мач ще е без публика заради наказание на домакините, като ще може да бъде наблюдаван по Диема, в ефира на Дарик радио, както и на Gong.bg.