Инициатива за създаването на Алея на националните герои са подхванали група левскари в град Сандански,научи Дарик радио. Те ще съберат пари за изработването на бюст паметник на Васил Левски, с който ще започнат изграждането на Алеята на националните герои. Ако нещата тръгнат добре, вторият бюст паметник, за чието изграждане също ще се събират пари.

„Идеята ни за създаването на тази алея на националните ни герои се повлия от факта,че младите не са много запознати с живота и делото на тези почитани българи, заяви за Дарик радио Емил Кехайов, който е сред най- известните левскари в град Сандански. Децата масово не са запознати с делото на националните герои. Ако знаят нещо за тях, то обикновено са рождените дати и датите , когато са починали. Ние искаме с тази алея да накараме децата и младите да знаят кой кой е. Нормално е да започнем с Васил Левски, който е и патрон на любимия ни отбор, а и без съмнение най- почитания българин от всички българи.”

Инициативният комитет ще внесе след изборите молба в община Сандански да им бъде отпуснато място за изграждане на алеята. Засега ще бъде поискано място в близост до Археологическия парк. Ако не им разрешат там, то ще се търси друго място.

„Ние ще дадем само началото, продължи Емил Кехайов. След това мислим да съберем пари за бюст паметник на Тодор Александров.Ако други хора решат да съберат пари за други бюст паметници, то ние няма да имаме против. Тук нещата опират до българщината в нашия край.”