Този път няма нужда от много думи. Ситуацията в Левски е кристално ясна. Тодор Батков предаде жестоко клуба и феновете му. Затова собственикът трябва максимално бързо да направи сделка с някой, който обича Левски. Не казвам продажба, защото той вече я стори. Макар и неуспешно, жалко и комично.

По-голямо предателство синята публика не е преживявала за всичките 95 години! Историята с „Карето от Рубин” доказа, че за Батков Левски е само пари. Нищо, ама нищичко друго!

А, който се е объркал толкова жестоко, няма място на Герена.

Вече пети ден адвокатът не намира смелост да се изправи пред хората и да каже какво точно стана. Истината за целия трансферен фарс ще си остане мистерия още дълго, може и завинаги. Дано някога да чуем за „Разговора на ниво президенти” с Казан. Все някаква приемлива версия ще бъде съчинена. Но тя няма как да прикрие желанието на собственика да спечели милиони, докато праща на заколение своите срещу вечния съперник. Че даже и срещу Виляреал. Защото сагата на глупостта всъщност започва още в деня на мача с испанците...

След такова безпардонно погазване на всички морални норми в синьо, наистина няма нужда да изреждаме и тук пълния списък с ненавременни и грешни решения, довели Левски до една от най- разрушителните игрови и емоциални кризи.

Гигантско неумение се иска, за да сринеш толкова стойностни неща за кратко време. Няколко факта:

- За три години Батков употреби и изпокара куп сини легенди.

- Големи имена на Левски и семейни приятели вече не си говорят, не се поздравяват.
Инфантилната трансферна политика напълни отбора с анонимни и неможещи бездушници.

- Добри треньори и ръководители си тръгнаха с насълзени очи.

- Възрастните фенове на синята идея се питат: Възможно ли е всичко това и не помнят подобни обиди.

След вечното дерби през сълзи говори Ратко, нищо чудно Батков и него да смени, за да спаси себе си. Въпреки че прати треньора на заколение. Може и на Гонзо да посегне. Нищо, че Георги и като шеф постъпи мъжки.

Вярно, отборът играе ужасно слабо. Губи. Сега поне разбрахме какво е настроението при играчите, треньора, спортното и административното ръководство. На всички тях босът показа, че иска пари. Само пари. Много пари.

За 10 години Батков явно не е разбрал, че Левски не може да е поредната фирма на някой баровец. Мнозина щяха да го разберат, ако човешки беше обяснил, че финансите са зле, трябват спешни постъпления и целите се занижават. Но никой истински левскар няма да прости „Казанското Предателство”, напарфюмирано със сладки обещания.

Сега Левски разчита само на своите фенове. Само те могат да извадят клуба от блатото. И ще го направят. Няма нужда от истерии, ексцесии, още обиди. Трябва само любов! Въпреки задаващия се потоп от тежки мачове, Левски се нуждае от пълни трибуни и подкрепа. Както в събота вечер! Стига разделение в синьо, стига с насаждането на омраза сред отбор и фенове.

Само така Батков ще разбере какво богатство е притежавал. И как го е загубил заради алчност към няколко проклети милиона. Да, Левски е несметно богатство. А тайната към намирането му се крие по махленските игрища. Знае я всеки, който поне веднъж е разкървавил коляно, докато рита със синьото екипче – истинско като днес или вехтото, но синьо, пуловерче на дядо от едно време... Всяко левскарче с ожулен от мач крак вярва, че вечното дерби няма цена. Това е силата на Левски! Собственици е имало и ще има. Добре е да го знае и следващият. Иначе няма смисъл да идва на Герена. Там за Батков остана старото корито на бабата от приказката за „Златната рибка”.

Дори и заради това – левскари, подкрепете Левски! Той пак бе предаден. И има нужда от вас, от вашата обич.

Дяконе, дай им сила!