Помощник треньорът на Берое Левон Апкарян заяви, че отборът ще отиде да играе в Пловдив срещу Локомотив с единствената мисъл за победа.

- Г-н Апкарян след този наистина голям успех, който постигнахте, с какви амбиции отпътува отбора за Пловдив където утре ще се изправи срещу Локомотив Пловдив?

- Да, ясно е че този мач с Локомотив Пловдив може би няма да има заряда на мачовете, които ние в последно време гледаме както този финал за купата на България, но ние отиваме с единствената мисъл за победа. Може би ще сме с малко по-друг състав. Отиваме да направим всичко най-добро, каквато е нашата идея във футбола – да победим.

- И двата клуба се славят с добри публики, какво очаквате от такъв мач?

- Локомотив Пловдив е един отбор, който е много симпатичен и си прилича много с нашия отбор на Берое с това че имат публика, която в най-трудните моменти се обединява и помага на отбора както е при нас. Очакваме да направим един добър мач, да играем за публиката. Ясно е че не гоним някакви класирания с този мач и пак ви казвам , че ще се опитаме да вземем 3 точки. В тази връзка отбора на Локомотив първия полусезон направи неочаквано точки, малко хора очакваха това. Знаем че разполагат с добър отбор, но ние искаме да покажем футбол, това е най-важното в този мач.

- Видя се че, след този наистина натоварен цикъл който продължава до края в събота, има вече и проблеми от физическо естество. Разбира се с различни контузии на наши играчи, като това беше неизбежно да се случи. Как ще окомплектовате състава за утре и може ли да очакваме изненади в стартовия състав на Берое?

- Както вие сами видяхте, ние дълго време въпреки много важния мач за Купата върху който бе насочена цялата програма и цялата работа. Ние се опитвахме да работим на два фронта. Това го доказаха мачовете с Литекс и други срещи. Със старши треньора умуваме защото знаете ще участваме в Европа, което е голям успех за нашия отбор. Умуваме така да направим, че в същото време може да започнем много по-рано подготовката, но и да имаме нужното време за почивка, което е много важно за футболистите. Сто процента ще вземат участие хора, които са влизали по-малко участия в мачовете. С тях отиваме за победа. Това очакваме в този мач.