Немският Байер Леверкузен е готов да извади 350 хиляди евро, за да привлече нападателя на Левски Атанас Курдов, научи Гонг. Скаут на „аспирините” е наблюдавал днешната среща между Левски и Поморие, в която таранът мушна три гола.

Немецът, който е партньор на Емил Данчев, е останал силно впечатлен от класата на Курдов. Заради липсата на интрига в мача, пратеникът на Леверкузен, ще дойде да гледа юношата на Левски и във финалната среща. Най-вероятно съперник на „сините” ще бъде ЦСКА.

Доскоро за най-настоятелен да притежава футболиста се смяташе Монако. Мерак проявява и Грасхопър, но шансовете на швейцарците изглеждат нищожни.

Според източници на Гонг, ръководството на Левски има намерение да предложи нов договор на нападателя. Наско Курдов наскоро подписа първи професионален контракт с тима на сърцето си. Заради интереса от страна на чужди клубове, ръководството на Левски възнамерява да му предостави по-добри условия и да го запази в състава си. Фактори на „Герена” са говорили по темата с Емил Данчев.

След вчерашната контрола с Видима Раковски, Станимир Стоилов заяви, че очаква Курдов да пътува с мъжката формация на Левски за лагера в Австрия. Всички юноши от старшата възраст, които попадат в плановете на Стоилов, ще се присъединят след финала на първенството им.