Турският бизнесмен Левент Назифоглу 99% се е отказал днес от идеята да закупи акциите на Локомотив Пловдив. Основните причини за неговото решение са все още липсата на подкрепа отстрана на феновете, фактът, че Емил Наков продължава да се крие от евентуална сделка и собствени проучвания на клуба, показали редица задължения, които тепърва ще излизат на бял свят.

Според проучванията на Назифоглу УЕФА ще нареди клубът да плаща неустойка в размер на 200 хиляди евро на бразилеца Владимир Джордани и Нешко Милованович. Човекът на Назифоглу в Пловдив Атанас Стаматов потвърди за Гонг, че Левент е пред отказване от сделката.

В същото време обаче вдовицата на Александър Тасев – Таня, каза, че не знае за подобно решение. „От медиите научавам за отказ на Назифоглу. Той не ми се е обаждал да ми го каже лично. Надявам се това да не е вярно, тъй като той е най-сериозният кандидат и друга алтернатива на практика няма”, заяви за Гонг Тасева.

В момента на Лаута старши треньорът Иван Маринов и генералният секретар Атанас Узунов обмислят дали отборът да тренира днес, като Узунов заяви, че ако нещата не се изяснят той и целият треньорски екип напуска клуба, но първо ще помогнат с каквото могат на футболистите, които са обвързани с договор.