Бившият вратар на Локомотив София Юлиан Левашки осъди клуба за дължими към него близо 8 000 лева. Делото е спечелено от Левашки на 27 април, но до момента Локомотив София не е изплатил нито един лев на футболиста. Всички сметки на Локомотив София, както и вземанията за телевизионни права от ПФЛ са запорирани докато не бъде изчистен дългът. На 2 май частен съдебен изпълнител Милен Бъзински е връчил покана за изчистване на дълг от 7 400 лева плюс 120 лева лихви, както и около 1000 лева такси.

От връчването на поканата до момента столичните „железничари” не са изплатили нито лев на бившия си футболист, което е довело до блокирането на сметките и вземанията от телевизионни права.

Дългът към Левашки е от договор сключен между него и Локомотив София през юли миналата година.

Софийският районен съд е издал на Левашки изпълнителен лист, с който да си търси парите по законовия начин. В момента върху тази сума текат и лихви, които също трябва да бъдат изплатени.

Около лицензирането за евротурнирите се появи информация, че Локомотив София няма да получи необходимия лиценз именно заради дългове към бивши футболисти и държавата.

Според запознати „червено-черните” дължат и данъци, най-вече ДДС, които все още не са внесени.

Въпреки влязлото в сила решение на съда за дълг към Левашки, Локомотив София взе лиценз и ще играе в Европа.