Локомотив София постигна лесна победа над Марек в мач от третия кръг на А футболна група. „Железничарите” се наложиха с 2:0 на стадион „Локомотив” в столичния квартал „Надежда”.

Двубоят започна с превъзходство на домакините, което логично се запази и до края на самата среща. Футболистите на Стефан Грозданов подемаха чести атаки към противниковата врата. Христо Коилов откри резултата в 24-та минута след центриране на Малин Орачев. „Червено-черните” продължиха в същия дух и в 30-та минута Балдовалиев пропусна да удвои. Нападателят стигна до гол линията, но се забави и вратарят Белчев му отне топката. Пет минути след това Иво Иванов нахлу опасно в наказателното поле на Марек, доближи очертанията на вратата, но не успя да се разпише.

Възпитаниците на Стоян Коцев започнаха второто полувреме по-активно, като в 53-та минута Редовски застраши вратата на столичани. Той стреля силно, но Голубович запази мрежата си чиста. В следващите минути Локомотив си възвърна преимуществото, а Балдовалиев на два пъти пропусна да удвои. Това направи Златински в 83-та минута, като се разписа от пряк свободен удар.

След днешния си успех Локо Сф заема четвърто място във временното класиране с актив от 7 точки. Марек е последен в подреждането с 0 точки.