Гледам и не вярвам на... ушите си ! Голям смях падна в родния футбол след мача между Левски и Литекс. Той се игра в сряда, а в неделя вечер гледам как Димо Момиров лъже и прави наколенки на Боби Михайлов. Лъже, защото пред журналисти заяви, че двама съдии са махнати от Изпълкома, а после, че същия този Изпълком не се меси в работата му. Смях и поне едно от двете му твърдения е откровена лъжа.

Още по- голям смях стана, когато чух да ни обяснява, че в Европата много хвалели промените в родния футбол и говорели с хубаво за него, откакто Боби е начело. Браво Димо, браво Момиров !

Така се говори за шефа. Само защо трябваше да намесваш и оператора на националния отбор за да прикриеш факт от споменатия мач. Дори човека бил припаднал и заради това Димо и Коце Гергинов не показали удара на Нифлор срещу Рабех. Много смях ни се събра. Чак човек да припадне от хилене. Ами объркването, че съдиите били „помощен персонал” и не влияели на крайния резултат. Е, как така? Не са изгонили този, който вкарва изравнителния гол, но не са повлияли на резултата. Добре, че не гледах цялото предаване, че нямаше да спра да се смея.

И на ръководството на Левски се смях, но малко по- късно в коментара ще кажа защо.

Да се върна на Димо, Коце и Детелин Баялцалиев, които дадоха специална, нарочна и уникална пресконференция за да защитят своя „Палячо”, ако трябва да цитирам Георги Иванов. И пак смях.

Първо за смях ги направи техният бивш колега Стефан Орманджиев, който не прие поканата им да седи сред тях, явно запознат какви ги вършат в Съдийската комисия. После се започна един фарс на принципа „как дявола чете евангелието”. Каквото им изнася и както им изнася бе казано и показано от Димо, Коце и Дети. С една единствена цел да бъде спасена кожата на Никито. А съдията се „осра”, цитат от Любо Пенев, на мача в Мездра с една дузпа, но никой не му обърна внимание.

Като споменах Никито Йорданов да кажа, че той също продължи да ни прави смях. Не съм го гледал, но видях какви ги е наговорил и ще го цитирам. Николай Йорданов защити всичките си решения по време на мача и е убеден, че се е справил с тежката задача. "Горд съм със себе си. Гордея се с това, което представлявах на терена", заяви Йорданов в ефира на "Канал 3". Тук освен да се посмеем друго не ни остава. И да го попитаме от какво точно е горд? От онзи мач Сливен- ЦСКА, когато не го изхвърлиха от съдийството и всички последвали го негови творения. Той е обречен да греши и ще го прави, защото вече при взимане на важно решение ще се пита: „Пак ли ще сгреша?” и „Пак ли няма да ме накажат?”

Смях се и на това, как на едно и също положение двама съдии отсъждат различно. Игра на Йовов с ръка в наказателното поле на Левски и няма дузпа. Игра на Тодор Тодоров с крак и оттам в ръката му и Ристосков веднага дузпа за Литекс срещу Берое. Е, Димо, кой от двамата не си знае урока? А, защо не бе изгонен Пламен Николов, даже картон не получи? Защо не бе дадена дузпа за Литекс при нарушение срещу Христо Янев?

Берое победи Литекс и заслужава поздравления и усмивки, този път подплатени и със заслужени премии. Усмихна се и Локомотив Сф, изчакал своите минути в Бургас и с победата се върна в борбата за евротурнирите.

Стигам до ръководството на Левски. Как да не им се смееш като единия ден искат оставката на Боби, а на другия не я искат. Батков и Марков да се разберат какво искат за да не стават за смях. Смях се и как Георги Марков на гърба на ФК Левски си приписа световни заслуги.

Смях се и на декларацията на БФС срещу Левски. Най- точно я коментираха в „7 дни спорт”: „Нечувано и невиждано в европейската история е национална футболна централа да напада публично голям клуб. Това го няма и в Африка. То е триумф на простотията.Абсолютно никакво значение няма дали от Левски са прави в нападките след мача с Литекс. Да не би сър Алекс Фъргюсън да е прав, когато след всеки мач ругае съдиите? Но една централа да си напада членовете е простащина. Все едно Министерският съвет да напише декларация срещу Министерството на финансите.”

Накрая ще се посмея и на нас журналистите от Гонг, защото не искаме да приемем, че „футболът е само едно забавление” и нервираме много хора. Или ги разсмиваме...

Утре няма да ни е до смях защото има и много тъжни неща във футбола ни...А и идват мачове в Европа, където в последно време въобще не ни е до смях.

Утре коментара ще е за отбори като Ботев и Локомотив Пд, като Спартак Вн и Берое и много други, където безпаричието кара клубовете да мислят не за класиране, а за своето оцеляване. Но това ще е утре…