Отборът на ЦСКА победи без проблеми тима на Ботев Пд в 2:0 в мач от 23-я кръг на А футболна група. Футболистите на Стойчо Младенов доминираха през цялото време на мача, а попаденията паднаха през първата част на двубоя.

Флорентин Петре откри резултата в 30-та минута. След центриране от пряк свободен удар румънецът стигна до топката и реализира от метър от голлинията.

Второто попадение за „армейците” падна минута преди края на първото полувреме. Георги Илиев вкара, след като засече центриране на Тиаго Силва.

Стойко Сакалиев, Евгени Йорданов и Юруков изпуснаха да увеличат головата разлика на няколко пъти по време на двубоя. Най-близо до попадение бе влезлият през второто полувреме Йорданов, който в 74-та минута отправи удар в посока на Лилчо Арсов, но топката се удари в гредата.

Единственото по-сериозно положение за гостите от Пловдив бе в средата на втората част, но канарчетата не успяха да се възползват от изключително редките си опити да вкарат почетно попадение във вратата на „армейците”.

След победата ЦСКА остава на третото място във временното класиране с 54 точки, докато Ботев е на 8-а позиция с 31.