Литекс завърши наравно 1:1 срещу Тимишоара във втората си контрола на турска земя. След като загуби с 2:3 от втория в Сърбия Партизан, ловешкият тим стигна до равенството срещу четвъртия в румънското първенство. Старши треньорът на Литекс Ангел Червенков направи пет промени в стартовия състав в сравнение с двубоя с Партизан, а като титуляр започна новото попълнение на вратарския пост Родриго Галато. И в хода на самата среща Червенков направи само четири смени, пускайки в игра стража Тодор Тодоров за първи път на лагера в Турция, както още Том, Момчил Цветанов и Александър Цветков.

Двата състава се постараха да покажат добър и бърз футбол, въпреки тежките условия за игра – вятър и дъжд над Белек. Много деен по фланга бе Петър Занев, който бе в основата на повечето опасности пред вратата на румънците. Паркс и Магера пък бяха главните опасности за ловешката отбрана, като тестваха често Галато, а след това и Тодоров.

Най-чистото положение за Литекс през първото полувреме бе дело на Вилфред Нифлор. Френският голмайстор на „оранжевите” удари лявата греда на вратата, пазена от Супич. Христо Янев също можеше да порази мрежата на Тимишоара, но ударите му минаваха покрай стълбовете.

Литекс стартира по-активно след почивката, и в 47-та минута българският отбор откри резултата. Занев се възползва от неразчетено излизане на Супич, центрира добре и Нифлор с глава се разписа. В следващите минути двата състава си размениха по едно много добро положение, като на Сандриньо му се наложи да чисти от гол линията, а Супич се разтегна максимално, за да опази вратата си от втори гол.

В 62-та минута Тимишоара стигна до изравняване, след според фаул пред наказателното поле на Литекс. Гога стреля много точно с левия крак за 1:1. Десетина минути по-късно неприятна травма получи Сандриньо, който напусна принудително терена, заменен от Александър Цветков.

Финалните 10 минути от двубоя бяха поделени от двата състава – пет силни за Литекс, и пет за Тимишоара. И пред двете врати обаче бяха регистрирани само пропуски, за да се запази равенството до края.

Следващата проверка на Литекс е на 10 февруари срещу Теплице.

Състав на Литекс срещу Тимишоара: Галато (Тодоров), Кишишев, Барт, Николов, Занев, Йеленкович, Сандриньо (Цветков), Янев, Попов (Том), Дока (Цветанов), Нифлор