Собственикът на полския Лех (Познан) Яцек Рутковски уволни спортния директор Марек Погорелчик след слабия сезон на клуба. Лех не успя да се класира в Европейските клубни турнири, след като завърши на пето място в шампионата и загуби финала за националната купа след дузпи от Легия Варшава.

Поради тази причина Рутковски реши да замрази трансферите и да намали бюджета за отбора за следващия сезон от 34 милиона злоти (8,6 милиона евро) на 28 милиона злоти (7,1 милиона евро).

Това решение на собственика поставя под въпрос евентуалното привличане в Лех на крилото на ЦСКА (София) Александър Тонев за 500 хиляди евро.

"Няма да купуваме играчи през лятото. Единствено изключение може да направим за Александър Тонев от ЦСКА София, но този трансфер изцяло зависи от продажбата на друг наш играч. Ако тя се осъществи, може би ще вземем българина. Но пак казвам, може би", заяви Рутковски.

"През зимата направихме мащабна селекция за общо 13 милиона злоти (3,3 милиона евро). Това са огромни пари за всеки клуб в Полша. Направихме големи разходи, но няма да играем в Европейските турнири, което е проблем, защото само от приходите от участие в Лига Европа можеше да запълним отворилата си дупка в бюджета", каза Рутковски.

Очаква се днес да бъде назначен новият спортен шеф Анджей Давидзюк.