Полският гранд Лех Познан ще бъде съперник на Локомотив Пловдив по време на лагера на черно-белите в испанския курорт Марбея. Тимът на Лех е участник във фазата на елиминациите в турнира Лига Европа, а лагерът в испанския курорт е първи през зимата за него.

Той ще започне от 16-и януари и ще продължи две седмици. Старши треньор на поляците е легендата на Барселона Хосе Мария Бакеро. Мачът Локомотив Пловдив - Лех Познан е насрочен за 28-и януари.

Любопитното е, че Лех Познан ще играе контролен мач с български отбор и по време на втория си лагер. Той е насрочен за турската средиземноморска база Белек, а там синьо-белите от улица "Българска" в Познан ще се изправят срещу шампиона Литекс.

Йордан Тодоров към момента е единственият нов футболист в отбора. Старши треньора на тима Неделчо Матушев заяви, че на първата тренировка на черно-белите на 5-и януари ще има повече яснота около новите попълнения, както и на какви позиции. Ясно е само, че играчите ще бъдат от чужбина.

Нападателят на Габон Шива-стар Н'Зигу, който идва от френския Реймс, е най-близо до преминаване в Локомотив Пловдив. Към него обаче има оферта и от френския третодивизионен, но пък финансово много стабилен отбор на Кан.