След като повече от седмица времето бе благосклонно към подготовката на Левски в Каварна, от понеделник следобед настана ледена епоха в крайморския град.

Дъждът премина в сняг, който в съчетание с бурен вятър покри бързо града и спортната база, където се подготвяха „сините”. Минусовите температури бързо спомогнаха всичко да бъде обвито в лед. Въпреки ентусиазма на шампионите да излязат и да тренират, Георги Иванов прекрати заниманието след 10-15 минути престой на ледения изкуствен терен.

Необичайната гледка и обстановка подейства тонизиращо на играчите и те бяха готови да завършат заниманието. Христо Йовов дори си свали шапката, за да даде пример на останалите, а и дори подхвърли на журналистите да видят при какви условия си изкарват парите.

Дарко Тасевски се дивеше на снежната виелица и дори спря за да позира с топка. Сърмов се бе покрил с шапка и трудно виждаше пред себе си. Седрик Бардон прие философски настъпващия леден ад. Не така стоеше положението с Жоазиньо, който се държеше за главата и не вярваше на очите си. За Влади Гаджев важното бе да порита топка, а не настъпилия студ. 

В крайна сметка Георги Иванов прибра отбора във фитнеса и основният терен остана пуст и леден. В Каварна настана ледена епоха.

Вижте снимките към този разказ – ТУК. Някои не са много качествени, но отразяват ледената епоха в Каварна.