"Аз, министър на спорта? Не, не и не!”, заяви кметът на Сливен Йордан Лечков на пресконференцията, на която бе презентиран проектът за тържествата в Сливен по случай 15 години от славното американско лято. „Лечков е кмет в момента, такъв ще си остане поне до края на мандата. Не виждам защо да се връщам назад, след като по принцип съм се родил министър”, каза още вицепрезидентът на БФС.

„Сливен ще бъде тази година още по-силен отбор, защото се е отърва от слабите си футболисти, така отговори кметът на града Йордан Лечков, който е и президент на футболния клуб на въпрос дали няма да последва срив след продажбите в ЦСКА. Веднага след това обаче Лече уточни, че се е пошегувал и не смята за слаби Здравко Чавдаров, Коста Янев, Иван Стоянов и Костадин Стоянов и им пожелава успех в новия им отбор.

„В Сливен нямаме бърза работа. Ние следваме правилна политика и рано или късно, резултатите ще дойдат. Само искам да поправя журналистите – имаме пет, а не четири трансфера. Исмаил Иса се върна в Левски, след като една година го понаучихме да играе. Сега разбирам, че са доволни. Значи сме помогнали за развитието му”, категоричен бе още кметът на Сливен.

Лечков уточни че бъдещият премиер на България Бойко Борисов е поканен да участва в бенефисния мач: „Приготвили сме му фланелка, така че го очакваме. Рядко приемиер-министри идват на подобни събития и то като участници, така че се надяваме да дойде. Пък ние сме му приготвили и списъка със задачките, които ще искаме от него за развитието на футбола и спорта!”