Срещу кмета на Сливен и вицепрезидент на БФС Йордан Лечков ще бъде образувано досъдебно производство за това, че е попречил на полицията да изпълни своите задължения, каза началникът на Първо РПУ в София Евгени Игнатов.

Пред Дарик радио той заяви, че президентът на Сливен ще бъде призован да се яви в Първо РПУ в столицата в петък, на 26 март.

Бившият футболист не се яви в полицията днес в 10.00 ч., за когато имаше призовка. Той обяснил, че има неотложни ангажименти и че до края на деня в допълнителен разговор ще уточни кога ще се яви.

Вчера Лечков бе засечен и спрян от органите на реда на столичния булевард "Никола Вапцаров", след като не спрял на първоначално подаден сигнал на полицаите.

Според Игнатов, ако Лечков е обидил полицаите, ще му бъде повдигнато обвинение и за това. Ако не каже кога ще се яви в полицията, кметът на Сливен може да бъде обявен за издирване, каза още Игнатов.

Вчера шефът на СДВР комисар Валери Йорданов разкри пред Дарик какво се е случило, според неговите подчинени: "Хвърля документите на колегите, затваря вратата и показва среден пръст на колегите, след което потегля с автомобила. Има свидетели на неприличните жестове и на хвърлянето на документите. Автомобилът и нарушителят са обявени за издирване".