Най-добрият футболист на Локомотив Пловдив за 2011 година, според класация на феновете, е Здравко Лазаров. Той печели приза за втора поредна година. Преди него победители в тази класация са били Стоян Колев – 2006 година, Даксон да Силва – 2007, Йордан Милиев – 2008 и Кирил Акалски – 2009.

Здравко изпревари тази година Христо Златински и Даксон да Силва. Той получи наградата си от доктор Константин Думанов, като освен плакета, получи и картина от пловдивския художник Митко Железаров, фен на Локомотив.

Капитанът благодари на феновете за признанието.

„Доволен и щастлив съм, заяви Лазаров. Благодаря на феновете. Призът ме задължава да играя по-добре и да се представям на ниво. Явно хората преценяват, че аз се раздавам докрай. Аз винаги го правя това. Важно е каквото можеш, да го даваш от себе си. Те забелязват това. Много съм щастлив. Втора поредна година, това е много голямо признание. Ще продължа да играя докато мога да се раздавам.”

Какви са очакванията на капитана на Локомотив за следващия полусезон и дали отборът ще е по-добър?

„Искрено се надявам да запазим отбора, сподели Здравко. Да вземем още две, три попълнения и да атакуваме нашите цели, които са да сме между първите 3 - 4 отбора и да вземем Купата и да участваме в евротурнирите. Сигурен съм,че ще успеем. Имаме амбициозен треньор. Дано да направим добра подготовка и да няма контузии. Мисля, че ще успеем да постигнем целите си.”

Лазаров: Благодаря на феновете на Локо Пд за приза, ще ги радваме през 2012 година

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Здравко ще трябва да съчетава футбола и политиката, след като е и общински съветник в родния град Септември. Дали ще успее да съчетава футбола с политиката?

„Хехехе, смее се Здравко. Надявам се да съм съсредоточен. Първо, аз само за футбол мисля. Политик не съм. Влезнах в общинския съвет, с цел да помогна с каквото мога, но първото ми занимание е футболът и докато мога, ще играя футбол.”

Ето и пожеланията за Коледа и Нова година, на най-добрия футболист за 2011 година, към феновете на Локомотив Пловдив.

„Най-вече да са живи и здрави феновете, заяви Здравко. Пожелавам им весело прекарване на празниците и дано догодина ние футболистите да ги радваме повече и те да идват на стадиона за да се радват на една добра игра от наша страна.”