Новият шведски футболист в състава на Левски Ларс Рисп заяви, че се надява да бъде готов за първия мач на „сините” от Лига Европа през следващата седмица.

Ето и цялото изказване на Ларс Рисп:

Аз съм много доволен, че подписах договор с Левски. Контрактът ми е за 1+1 година, като отборът има право да го поднови след първия сезон. Аз говорих с треньора по-рано днес и той ми каза, че се радва да ме има в отбора си, защото аз мога да помогна на отбора с моя опит да спечелим титлата и да пробием в Лига Европа. Трябва бързо да вляза във форма, защото през следващата седмица отборът има важен мач. За мен ще бъде трудна седмица, но аз трябва да бъде готов за първия мач. Бързо трябва да навляза във форма.

Вчера и днес сутринта тренира с твоя нов съотборник Тони Калво. Двамата разговаряхте. Какво мислиш за него?

Запознах се с Тони Калво. Доста приятен човек, има опит в кариерата си като футболист. Играл е в Испания, Гърция и Италия. Говорихме си с него, не знам до къде е стигнал с тренировъчния процес.

Ти игра в контролата със Словачко. Какво впечатление ти направи отбора на Левски?

Отборът ми направи добро впечатление, в Левски има силни индивидуални играчи. Тимът играе технично и добре. Бях изненадан от доброто ниво. Все още има какво да се работи, но смятам, че имаме голям шанс да постигнем успех. Играх 60 минути, но това бе първият ми мач от пет седмици. Трябва още да работя, но мисля, че аз се представих добре. Надявам се, че ще постигна голям успех през този сезон.

Българското първенство е различно от тези, в които ти игра. Какво знаеш за българското първенство?

Не знам много. Мисля, че българският футбол не се различава много от този в Турция. Нивото не е много различно, смятам че ще се адаптирам бързо, до сега не съм имал проблем. Това е шестата страна, в която ще играя и смятам, че няма да имам проблеми да се адаптирам.

Вчера премина медицински прегледи. Всичко наред ли е с теб?

Нямам контузии. Всичко е наред.

Колко бързо смяташ, че ще успееш да навлезеш във форма?

Не знам, но миналата година отново не бях играл 5-6 седмици, след което изиграх един мач и след това тренирах една седмица с новия ми отбор от Дания, а след това нямах проблеми да играя по 90 минути.