Холандският защитник на ЦСКА Куидо Ланзаат заяви, че има договор за още две години с „армейците”, след края на сезона, когато според него „червените” ще станат шампиони той се надява да получи предложение за по-дългосрочен контракт.

Ние не играем много добре, но четири точки за два мача е много добре. Стартирахме както миналата година. Най-важното за нас е да победим утре, но чак след петия кръг може да кажем дали сме стартирали добре.

Утре играете със Спартак Варна, който е отбор от втората половина на таблицата. Може ли да го подцените?

Не. Мисля, че е невъзможно да подценим нито един отбор. Те са тим, който се бори за всяка точка. Ние сме по-силни и си вярваме и смятам, че ще постигнем добър резултат утре. Надявам се да отбележим един гол повече от тях.

След продажбата на Валентин Илиев, ти зае неговото място и си партнираш с Александър Тунчев. Как се чувстваш?

Аз съм щастлив, че имам възможност да играя. През първия полусезон играх няколко мача с Вальо Илиев и с Александър Тунчев. Двамата са много добри футболисти. Тунчев е капитан на нашия отбор. Той е много опитен, а също така играе и в националния отбор на България. Мисля, че двамата си паснахме добре. Играя всяка седмица, а мисля, че и утре ще играя. Нашата цел е да победим утре.

Какво е твоето мнение за ЦСКА и за нивото на българския футбол?

Горд съм, че играя в отбор с такава история. Аз харесвам София. Отборът е добър е хубаво, че се борим за победата във всеки мач. В момента ние сме най-силният отбор в първенството и се надявам да спечелим всички мачове до края на сезона. В шампионата има и добри и слаби отбор. Разликата се вижда много добре. Има три –четири много силни отбора, а останалите са по-слаби. В действителност във всички страни е така.

Какво е твоето мнение за бойката за пари преди началото на сезона?

Това не бе бойкот. Не знам защо го наричате бойкот. Заплатите закъсняха с три седмици. Но това се случи само веднъж. Не е голям проблем. Сега всичко е наред заплатите ни се плащат на време. Случилото се веднъж не може да бъде наречено бойкот. Нормално е веднъж заплатата да закъснее.

Мислиш ли, че ЦСКА вече е шампион, защото водите с осем точки пред Левски и Локомотив София?

Ние имаме много добри шансове да спечелим титлата. Водим с осем точки, но още е рано да говорим за това. Ако спечелим следващите пет мача мисля, че ще се приближим много до титлата. Смятам, че ние сме отборът с най-добри шансове да спечели първенството на България.

Ти си един от добрите футболисти в ЦСКА. Знаеш ли да има оферти от други отбори към теб?

Не мисля за това в момента. Чувствам се щастлив в България. Искам да стана шампион с ЦСКА и не искам да си ходя. Имам договор за още две години. Моята цел е, след като стана шампион с ЦСКА да играем в Шампионската лига. Може би след края на сезона от ръководството ще ми предложат нов дългосрочен договор. В момента определено не мисля за трансфер и смяна на отбора.