Два отбора от А група са предложили безвъзмездно акциите си на желаещите да купят Ботев, Антонио Реки и Анджело Джиганте. Новината съобщи за Гонг близък до Реки българин. Имената на отборите се пазят в тайна от италианците, но изненадващата оферта принуди Джиганте да привика на оперативка съдружника си и Серджо Борго, които са в България за финализиране на преговорите с Христолов.

Информацията потвърди пред Гонг лично Борго. Той разкри още, че бизнесмените от Апенините имат намерение да купят „канарчетата” в пакет с отбор от Б група, който да играе ролята на сателит. Преговорите с втородивизионния тим са в напреднала фаза и ще бъдат финализирани веднага щом бъде сключена сделката с Христолов или някой от другите два тима.

„Наистина два клуба се свързаха с нас и предложиха акциите си. Ние обаче искаме да вземем Ботев. Ситуацията се усложни и трябва да я обсъдим. Не се притесняваме, че може да закъснеем с подготовката, защото имаме достатъчно време до първенството”, заяви Борго пред Гонг.

Той допълни, че Енрико Пичони почти сигурно ще остане начело на „канарчетата”, ако сделката приключи с успех.

Тя вече можеше да бъде факт, преди петнайсетина дни Димитър Христолов не бе проявил недоверие към Реки и Джиганте. Италианците предложили на Митьо Селския да подпише одобрения от двете страни договор, след което да му бъдат преведени 500 хиляди евро. Причината за това искане е фискалната система в Италия, която не позволява превод на подобна сума без необходимите документи. Христолов отказал с мотива, че иска парите, преди да сложи подписа си.

Утре Реки и Борго летят за родината си и се очаква да се върнат в България в началото на следващата седмица.

*L’affare di Recchi - /итал./ Сделката на Реки