Бившият треньор на Славия и Монтана Стевица Кузмановски е на път да привлече нападателя на Славия Едуардо Дубала, популярен още и като Куршума. В момента наставникът е начело на Бананц Ереван. Трансферът на бразилеца е на 99% сигурен като това няма да е първият път, в който тъмнокожият играч ще работи с Кузмановски. Остава да се уточнят само дребни детайли около двата клуба и играча.

Македонецът бе начело на Беласица откъдето почна и кариерата на Дубала в България, след това двамата се засякоха и половин сезон в Славия. Ако бразилецът поема към Армения, ще освободи място за чужденец извън ЕС в отбора на белите. В България нападателят игра за три отбора в рамките на 4 години.

В първата контрола на тима Кузмановски и компания записаха успех. Арменският тим, в който играят и трима бивши футболисти на северозападния тим, победи с 2:0 в контрола Улисес (Ереван).

Тримата футболисти на Монтана – вратарят Цветомир Цанков, защитникът Николай Николов и халфът Умберто Да Силва-Бето, които преди броени дни подписаха 2-годишни договори с Бананц, започнаха като титуляри и останаха на терена до почивката. Както е известно, с тима на Кузмановски се готви и младежкият национал Даниел Генов, чието бъдеще ще бъде ясно до края на седмицата.

Отборът на Бананц, който има цел през тази година да гони едно от първите две места в шампионата, надигра тотално Улисе и може само да съжалява, че не записа по-впечатляваща победа.