Старши треньорът на Славия Стевица Кузмановки каза, че белите се нуждаят от време за да заиграят по начина, по който той иска. Наставникът сподели, че победата над Берое в първия кръг на А група е била напълно заслужена.

„Заслужена победа в труден мач” – заяви Кузмановски - „Берое дойде да играе доста дефанзивно. Важен мач от психологическа гледна точка, защото у дома трябва да се бие. Честито на момчетата, абсолютно заслужена победа.”

„Имаме много нови футболисти, нов треньор. От миналата година само Илиев, Саша Симонович, Мечечиев и Йордан Петков играха като титуляри вчера, всички други са с 1-2 мача или са нови футболисти.”

„Трябва време за да стане един отбор такъв, какъвто аз искам. Засега всичко върви добре. Сега е невъзможно да се даде оценка, къде ще сме в крайното класиране. Отборът ще расте от мач на мач, има всички качества за да го покаже. През първия полусезон ще формираме нашия стил, ще трябва време за адаптация на новите играчи.”

Стевица Кузмановки каза още, че иска от неговите играчи да проявяват по-висок професионализъм и в мачовете с отборите от втората половина на таблицата.

„Моите футболисти трябва да разберат, че като качества и представяне трябва да внимават за своето реноме, за своя авторитет и да играят добре. За нивото и за целите на Славия футболистите трябва да играят на високо професионално ниво.”