Старши треньорът на Славия Мартин Кушев говори на специално организиран брифинг преди мача с Миньор Перник. Кушев бе категоричен, че „белите“ трябва да преследват победата.

„Очаквам напрегнат мач поради това, че след трите загуби при нас има напрежение, ние нямаме право на грешка. Познаваме се добре с отбора на Миньор. Трябва да излезем пределно мобилизирани. Победата ни е нужна“.

„Мисля, че футболистите са професионалисти и разбират ситуацията, в която сме. Те трябва да бъдат пределно мотивирани, от тях зависи всичко“.

„Аз съм спокоен преценявам нещата реално. Мисля, че може да победим Миньор“.

„Освен наказания Генев няма други проблеми. Трайно контузени са Чавдар Янков и Павле Попара“.

„Естествено, че не са приятни спекулациите, че всеки ден ще ме сменят. Трудно се работи в такава обстановка. Успявам да се изолирам. Получих доверието на президента Венци Стефанов. Мисля, че това влияе негативно и на отбора, и на феновете".

„Иван Караджов тренира с отбора, но няма нищо общо с  евентуален трансфер“.

„Не мисля, че сме били кардинално ощетени от съдиите до сега. Дори мача с ЦСКА имаше ситуации, които бяха спорни, имаше и дузпа за нас, но това е минало“.

„Контузиите се отразиха, работим с тези, които са здрави. Всеки трябва да дава максимума, за да докаже, че неслучайно е тук. Лопес и Гал тренират с основната група, но след такива травми, нормално, чувстват несигурност. Попара започва с основната група от понеделник, Чавдар Янков трябва да изчака 10 дни“.