Старши треньорът на Славия Мартин Кушев даде специална пресконференция преди шампионатния мач срещу Лудогорец. Кушев изрази надежда отборът му да покаже характер, като заяви, че няма спад във формата на Лудогорец.

„Играем с шампиона, отборът, който играе най-добрият футбол в момента. Надявам се да покажем характер след слабите резултати, да направи битка на терена и по-добрият отбор да победи. Този мач може да ни върне, да ни вдигне ние трябва да излезем концентрирано и мотивирано“.

„Два дни преди мача ще бъдем на лагер, за да сме концентрирани преди срещата. Чавдар Янков няма да бъде в групата. От 2 дни прави тренировки с топка, но няма да рискуваме със състоянието му. Мацуй отпада със сигурност, за Попара ще преценяваме утре“.

„По повод моята оставка, искам да изясня позицията си - моята оставка бе плод на това, че когато има промяна в един отбор, това може да се отрази добре на тима. Така че, оставката ми бе в името на отбора. Аз бях взел категорично решение след мача във Враца, но после говорих с ръководството, играчите застанаха зад мен и така промених решението си. Това показва, че работим за една цел“.

„Мисля, че последният мач показахме нелоша игра, създадохме много положения, но не вкарахме гол, ще ми се да бъдем агресивни и дай Боже, да се поздравим с успех. Това, че победихме Лудогорец миналата година, вече няма значение“.

„Не мисля, че има спад в Лудогорец. Те създават много положения, друг е въпросът, че не ги реализират, това е по-скоро липса на късмет“.