Старши-треньорът на Славия Мартин Кушев изрази недоумението си от факта, че в българската А група за 8 изиграни кръга има вече 8 треньорски рокади.

„Предполагам, че сме поставили рекорд на Гинес. За мен не е нормално толкова често да се сменят наставниците“, сподели Кушев.

На въпрос дали се притеснява за поста си, той отвърна: „Не знам нищо за евентуална моя смяна. Може да питате президента.“

Японецът Дайсуке Мацуи ще бъде готов за неделния мач с Локомотив Пловдив. Други двама контузени – Чавдар Янков и Павле Попара, са започнали тренировки с топка, но все още не са готови за игра и няма да попаднат в групата за гостуването на „смърфовете“.

„Мисля, че паузата в първенството ни се отрази добре. Надявам се, че контузените ни футболисти скоро ще могат да влязат в игра“, изрази надежда треньорът на „белите“.

Мартин Кушев очаква тежък мач срещу пловдивските "железничари". „Смятам, че техните проблеми няма да се отразят на терена, напротив – един отбор винаги излиза по-мотивиран, когато има нов треньор“, коментира Кушев ситуацията в лагера на съперника. „Ние обаче сме готови за тежък мач и излизаме само и единствено за трите точки“, категоричен бе наставникът на столичани.