Локомотив Пловдив победи с 2:0 втородивизионния Любимец в контрола, като и двете попадения за успеха отбеляза Атанас Курдов.

Двубоят бе повторен дебют за новия старши треньор на черно-белите Стефан Генов, който се завърна на Лаута след три години.

След груба грешка в центъра на защита на Любимец в 22-ата минута, Курдов отне, напредна и с плътен удар вкара в десния ъгъл откри резултата.

Наско Курдов бе точен и в 32-ата, когато се разписа за 2:0 след добре изпълнен пряк свободен удар от около 20 метра, отново в десния ъгъл на вратата.

В 52-ата минута Христо Спасов направи куриозен пропуск. След като преодоля вратаря на гостите и остана на празна врата, но изчака стража и защитниците да се върнат, за да вкара по-атрактивно, но вместо да се разпише, ударът му към врата бе избит.

Контузии по време на двубоя с Любимец получиха вратарят на Локомотив Пловдив Йордан Господинов и Диего.

Спарингът, който се игра пред 500 зрители на едно от помощните игрища на Лаута, бе ръководен от съдията Донка Желева, която е сестра на футболиста на Славия Живко Желев.

Съставът на Локо Пд: Господинов, Ковачев, Кавдански, Дюлгеров, Диего, Маламов, Станков, Дани Георгиев, Димитриу, Атанасов, Курдов (Абушев, Стефанов, Спасов, Жилков).