Два дни преди старта на пролетния полусезон много проблеми мъчат тима на Славия.

Шестима от основните футболисти на белите по една или друга причина могат да пропуснат първия мач на отбора срещу Спортист Своге. Двубоят е в събота от 14 часа на стадиона в Овча купел.

Бразилският нападател Жуниньо и Николай Петров са наказани заради натрупани жълти картони от есенният полусезон и мачовете за Купата на България и със сигурност пропускат мача.

Централните бранители Стив Ренет и Галин Богданов се оплакват от контузии, както и полузащитникът Павле Попара. Французинът получи болки в дясното бедро още по време на лагера в Турция.

Административни проблеми тормозят новото попълнение Александър Томаш. Все още от бившият му клуб Баку бавят жълтата карта на състезателя и за момента връзват ръцете на треньорското ръководство. Има надежда документът да пристигне в петък и играчът да бъде картотекиран за първият кръг.

Ако бранителят бъде уреден в последният момент, ще си партнира с Йордан Петков в сърцето на отбраната на белите. Ако обаче Томаш не бъде картотекиран, пред Велислав Вуцов се отваря сериозен проблем заради липсата на втори здрав централен защитник.

Опитният футболист Илия Илиев пък няма да има възможност да стартира първенството с белите, тъй като вчера Българският футболен съюз го присъди на Сливен.