Литекс победи Славия с 2:0 в късния неделен мач от 12-тия кръг в българската А група. С поредния си успех ловчанлии се утвърдиха на първото място в класирането, като вече имат 3 точки повече от втория Левски.

На Градския стадион в Ловеч домакините нямаха никакви проблеми с постигането на победата и без особени усилия материализираха предимството си с голове на Светослав Тодоров и Александър Барт.

Още в първите минути на мача Славия изненадващо можеше да открие резултата. След грешка в отбраната на Литекс, Богомил Дяков открадна топката и проби отдясно, но ударът му мина на сантиметри от вратата на Литекс.

„Оранжевите” обаче се възползваха от първата си по-сериозна ситуация и стигнаха до гол. В 11-та минута Светльо Тодоров матира отбраната на Славия след двоен пас с Нифлор, излезе сам срещу Кунчев и без проблеми вкара за 1:0.

До края на полувремето двата отбора заложиха на повече борба и опасни положения почти нямаше.

В 57-та минута Емил Велев нахлу на терена заради претенции към съдията Николай Йорданов, който след това го прати да догледа мача от трибуните.

Домакините решиха изхода на мача в 67-та минута, когато реализираха втори гол. Христо Янев центрира от корнер и Александър Барт засече топката на близката греда, за да оформи крайното 2:0.

До края ловчанлии просто доиграваха мача, макар че можеха на няколко пъти да стигнат и до трети гол.

В класирането Литекс има 28 точки, с 3 повече от Левски. Славия е на шесто място с 19 точки.