Междинният 28 кръг на А група, предвиден за сряда, 16 май, е под въпрос, научи Гонг. Ако, както се очаква, Локомотив Пд поиска отлагане на мача си с Левски заради кончината на клубния президент Александър Тасев, то най-вероятно и останалите претенденти за титлата ЦСКА и Локомотив Сф ще поискат изместване на своите мачове, съответно срещу Марек и Берое.

По регламент всички двубои от последните три кръга в първенството трябва да се играят по едно и също време, а при логичния отказ заради траур на Локо Пд, останалите ще бъдат поставени при неравностойни условия. Другият вариант е Локо Пд да не се яви на „Герена” и да загуби служебно, което също би нарушило феърплея в първенството, предвид напечената ситуация в челото.

В БФС обаче са в сериозен „шах” от евентуално отлагане на кръга, тъй като вече липсват свободни дати за пренасрочване на двубоите. В събота, 19 май, е 29-ият кръг, на 24 май е финалът за купата, а на 27-ми – последният кръг. Веднага след това Станимир Стоилов събира националите за мачовете с Беларус, които са на 2 и 6 юни.