Спортният директор на Ботев Пловдив Александър Александров е на мнение, че е твърде рано да се търсят резултати от работата на Станимир Стоилов като старши треньор на Ботев.

„Канарчетата“ обявиха назначението на бившия национален селекционер в началото на декември миналата година, а единствените мачове, които пловдивчани изиграха под негово ръководство, бяха двете контроли срещу Свиленград и Чавдар Етрополе.

„Рано е да се види промяната, която Станимир Стоилов внася в Ботев. Все пак такава има, но е важно тя да си проличи в официалните мачове от първенството, където се играе под напрежение. Искаме да бъде изграден стил такъв, какъвто имаше в Левски“, каза Александров.

Кривия също така сподели визията си за зимната селекция в тима. „Нямаме краен срок за нейното завършване. Търсим добри футболисти, които да вдигнат нивото на Ботев. Другата ни цел е да налагаме юноши от нашата школа, но поне на този етап това не може да бъде много масово“, каза той.

„Относно Артур Енрике – той е наш играч и пътува за Кипър. При добра оферта можем да се разделим с него, но и с всеки наш футболист.“

„Подготовката ни върви много добре, футболистите се стараят да изпълняват изискванията на Станимир Стоилов. Много важно е отборът да стои добре тактически и се надявам да усъвършенстваме това на предстоящия лагерв Кипър. Дотук нещата се получават много добре.“

Александров хвърли малко светлина и върху пропадналия вариант за трансфер на Валери Божинов. „Валери Божинов се свърза с нас и изяви желание да играе в Ботев. След това обаче явно по финансови причини нещата не се получиха. Чухме се с него и си пожелахме взаимно успех, а той каза, че още му е рано да се прибира в България“, завърши Кривия.