Спортният директор на Ботев Пловдив Александър Александров – Кривия, обвини Съдийската комисия в манипулация. Причината за това решение е публикуваната графика от страна на Съдийската комисия, според която попадението на Ботев Пловдив срещу Берое в Стара Загора правилно не е бил зачетено.

„Ние като клуб не можем да останем безучастни към вчерашните изказвания и коментари от Съдийската комисия, дали нашият гол е редовен, или не. Нямаше как да не вземе отношение. В интерес на истината, ние още сутринта имахме наша графика, но не го коментирахме и решихме да не го правим. Но за нас, след като Съдийската комисия излезе с такова мнение, за нас това е манипулация, и нямаше как да останем безучастни. Ние пуснахме наша снимка, която смятаме, че е истинската снимка, защото ни се струва, че това, който го е чертал в Съдийската комисия е бил някакъв неграмотник“, сподели Кривия.

„Не им прави чест да се занимават само с нашия отбор. Защото, в интерес на истината, нашият отбор е най-ощетяваният през тази година. И така, ние като ръководство не се притесняваме да излезем и да кажем нещата в прав текст. Да не се притесняват, може във всеки мач по една-две засади да пускат, да ни отменят по един-два гола, може и някоя-друга дузпа също да дадат в наш ущърб. Ние сме доволни нашият отбор да играе по този начин като в последните 5 кръга. И нашите фенвое са доволни. Омръзна ни, спираме да се занимаваме, само да пишем жалби, да, днес пак пуснахме жалба срещу страничния съдия. Ние излизаме с нашата позиция, защото се вижда, че няма никаква засада“, допълни Александър Александров.

„Ако се върнем назад, винаги е в ущърб на Ботев Пд. И аз ги питах защо? Не коментирам и другите отбори. И при тях има ощетени. От началото на година е все едно и също. Ние не искаме помощ от съдиите, но не искаме да ни пречат. За какво тогава момчетата тренират всеки ден? Явно нашият отбор е заплаха“, завърши Кривия.