„Не ми задавайте въпроса защо се появиха съмнения за загубата от Слован. Питайте тези, които са го написали. При нас нещата са наред. Имаме достатъчно богат собственик, достатъчно добре ни заплаща, за да влизаме в тая измет”, заяви спортният директор на Ботев Пловдив Александър Александров при завръщането на тима от Кипър. На Острова на Афродита „канарчетата” изиграха 6 контроли, в които записаха 2 победи, 3 равенства и 1 загуба – 1:7 от чешкия шампион Слован Либерец.

„С изключение на 1:7 съм много доволен от свършеното на лагера. Това, което искаше старши треньора, футболистите го постигнаха. Може би ни липсва още самочувствие. Но всеки може да загуби. Дадохме шанс на млади вратари, на футболисти, които не са играли. Ако бяхме оставили да играят едни и същи хора, със сигурност нямаше да загубим”, категоричен бе Кривия.

„В първенството ще видим на колко процента сме подготвени. Аз сега мога да кажа, че сме готови на 100 %, мога да кажа и че не сме готови. Като почнат мачовете ще видим къде сме и за какво става въпрос. Мисля, че отбора е подготвен. Показа гов последната среща, показа го и в предишните четири. Смятам че нямаме никакви проблеми. Това, че загубихме от Слован, разбира се е петно за отбор като Ботев. Футболистите вече го осъзнаха, но случилото се – случило. Няма от какво да се притесняваме. Единственото притеснително бе, че паднахме със 7 гола. Ние можем да паднем от всеки”, каза още шефът при „канарчетата”.

„Новите попълнения постепенно се вписват в отбора. Толкова бързо никой не може да се наложи. Смятам, че всичко върви по план. Възможно е и да има още нови попълнения”, сподели Александров.

Той бе спокоен преди старта на първенстото: „Всичко зависи от това как ще играем ние, от нашите футболисти. Ако те изпълняват всичко, което изисква старши треньора, мисля че няма да имаме проблеми!”

„Аз пръв протестирах срещу изготвената програма. Все пак футболът е за феновете. Но щом програмата е готова, ще трябва да се съобразим. Макар, че и на мен ми е неприятно да играем в петък, защото нашите привърженици са на стадиона. През есенния полусезон ние имаме най-голяма посещаемост – както в Пловдив, така и при гостуванията”, завърши Александър Александров.