Спортният директор на Ботев Пловдив Александър Александров заяви при представянето на новия старши треньор Станимир Стоилов, че е готов да сменя наставниците, докато не се намери най-подходящия за канарчетата, какъвто се надява да бъде Стоилов, който заменя на поста Ферарио Спасов.

„Искам да изкажа благодарност към Феро за свършената работа до този момент. Не сме искали да става така, но във футбола има и такива моменти, назначен съм да отговарям за организацията на отбора, да казвам мнението си на ръководството и собственика за това. Моето мнение е, че отборът не се разви в прогрес, а в регрес. Играхме 4-5 добри мача, след това отборът тръгна надолу. Тежко ми е да говоря за смяната, но това е факт. Всичко е съгласувано обаче със собственика. Той взема най-важните решения“, каза Кривия.

„Смятам, че той направи най-доброто с назначението на Мъри Стоилов. Той е може би най-добрият клубен треньор в България. Всички знаем постиженията му. Всички ботевисти трябва да подкрепят треньора и най-вече отбора, за да имаме успехи.“

„Пожелавам на Мъри да имаме повече поводи за радости. Всичко за футболни въпроси и трансфери вече единствено към Мъри Стоилов, защото той ще дава обяснения пред вас. Ако се наложи, ще сменим и 20 треньора, докато намерим най-правилния. Имал съм възможност да играя с Мъри, но ще сменим и 20 треньора, докато намерим онзи, който е най-подходящ за Ботев“, категоричен е Сашо Александрод.

Президентът на „канарчетата“ Юли Попов пък заяви: „На 10-и декември се проведе заседание на съвета на директорите на ПФК Ботев Пловдив, на което бяха взети следните решения: Първо да бъде освободен Ферарио Спасов от треньорския пост, считано от 1-и януари, 2013-а година. Да бъде назначен Станимир Стоилов, решението влиза отново от 1-и януари, 2013-а година. Така, официално обявяваме смяната на треньорското ръководство.“

„Всички познавате г-н Стоилов, не е необходимо да го представяме подробно. Пожелаваме му успех“, каза още Попов.