Наставникът на Черноморец Красимир Балъков остана доволен от продукцията на неговите момчета срещу Левски. След като победиха ЦСКА в миналия кръг, бургазлии удариха и „сините” с 2:1.

Ето какво сподели Балъков:

Честитя на момчетата мъжката игра и характера.

Левски е най-добре играещият отбор в България в момента, не е лесно срещу този тим. Наруши се нашата психология след гола им. Бързо се окопитихме след това обаче и в крайна сметка победихме.

Не мисля, че сме правили хитринки, бяхме уморени, тъй като хвърлихме много енергия. Нормално.

За нас отборите няма значение какви имена имат. Играем за победа винаги. Трябва да забравим еуфорията преди мача с Видима.

Много съм доволен от играта на футболистите ми през първото полувреме. Затворихме пространствата пред Дембеле, Жоазиньо и Младенов, бързи и добри футболисти. Направихме и отлични контраатаки.

 

Диктувахме нещата на терена до втория гол, който вкарахме. След това се видя, че Левски няма какво да губи, хвърли всичко, ние отстъпихме една психическа крачка назад. Сашо Александров, един много опитен играч, успя да отбележи. След това коригирахме някои неща, успяхме да успокоим играта. За наш късмет Левски нямаше кой знае какви чисти голови положения до края.

 

Тази победа първо спря хита на българското първенство Левски. Така ще стане по-интересно първенството. Второ, след победите над Левски и ЦСКА моите играчи трупат самочувствие и да се надяваме, че продължаваме в същия дух и хармония в отбор.

 

Времето ще покаже дали ще понесем тежестта на двете победи над ЦСКА и Левски. Категорично следваме нашия план, вече трупаме нужния опит, за да се справим със задачите си. Засега сме направили само една крачка. Имаме още много работа.

 

Очаквана от моя страна бе тази победа над Левски, но този мач можеше да се развие и по-друг начин. Ние използвахме нашия шанс и заслужено победихме.

 

Бургаската публика се научи да подкрепя отбора си и тежките и трудни моменти бяха зад нас. Поздравявам феновете за подкрепата, това беше много важно за нас.

 

Ще хапнем, ще пием по една чаша червено вино, защото утре ни чака още много работа.

 

Още утре ще разговарям с всички, които за закъснявали с топките, ако моите играчи са лежали без причина, ще разговарям с тях, ако имало такова нарочно забавяне, ще ги коригираме още от следващия мач. Аз не съм привърженик на такива неща.

 

Аз съм само един треньор на Черноморец Бургас, не мога да „скачам” на бившите си съотборници в националния отбор, които в момента са начело на футбола в страната. Ако някога имам властта, сигурно ще въведа нужните промени.

 

Вариантът е на диалог, на желание, на разговори. Футболът ни не е лош. Днес имаше доста футбол, но за мен българската лига трябва да е от 10 отбора, за да може да има повече емоции по трибуните.