Старши треньорът на Любимец Красимир Мечев бе доста недоволен от представянето на своя тим при загубата с 0:5 от Локомотив Пловдив в 11-ия кръг на А група. Специалистът подкани своите играчи да показват повече характер и да не се отказват при първия получен гол в собствената врата.

„Изиграхме много добро първо полувреме. Просто за втори пореден мач пада гол и отборът става неузнаваем. Може би малко повече трябва да се работи с футболистите. Отборът е от млади момчета, с изключения на един-двама рутинирани, които взехме през последните седмици. Пада им гардът“, каза Мечев.

„Не мога да си обясня защо стана така. Задържахме топката и с човек по-малко. После останахме и с още един по-малко. Трудно е срещу отбор като Локомотив Пловдив. Пада им гардът на момчетата и нямат характер. Като няма характер футболистът, остава единствено физика и тактика да им наливаме. Загубата е да паднеш и с 0:1, и с 0:3. Лошото е, че ни пада гардът по такъв начин“, ядосваше се наставникът.

„Вярвам, че ще успеем в А група. Опитваме да се освободим от напрежението, да вдигнем футболистите. Виждате какво става – наш нападател играе бек. Светльо Петров, който е халф, играе бек. Налягат ни проблемите, но да бъдеш футболист означава да имаш характер. Един гол се връща, и два гола също се връщат. Трябва ни характер, за да имаме успехи“, завърши Мечев.