Бившият президент на Черно море Красен Кралев заяви, че качеството на първенството в А група пада, защото отборите продават младите си и качествени играчи.

„Не е кой знае какво да се познават резултатите в А група, защото изненадите са доста малки. Тази година има доста интрига, но тя е, защото лидерите се представят доста слабо”, сподели бившият президент на „моряците”.

„ЦСКА е ясно, че е новият шампион. Черно море до момента имаше шанс в жребия за Купата на България, но сега има два много сериозни противника в лицето на Ботев и Литекс, но и отборът на Калиакра воден от Вили Вуцов не е за подценяване”, добави Кралев.

„Той ще търси да се докаже срещу варненци, ако се случи така да играят. Нищо чудно Литекс да се класира трети и финалистът за Купата да играе в евротурнирите. Спартак много трудно ще се спаси, тъй като има само една победа като домакини. Освен Видима, другият отбор, който ще отпадне ще бъде Марек, а третият ще бъде един измежду отборите на Спартак Варна и Беласица. Разочарованието ми след варненското дерби миналата година бе много голямо и затова се оттеглих”, коментира бившият президент на Черно море.

„Бяхме подведени от щаба и футболистите и цялото ръководство си подадохме оставките. Не заслужавахме подобно отношение и упрека, че сме продали мача ни се отрази много. Разбира се, че ми липсва да бъда ръководител на футболен отбор, но напрежението всеки сезон е много голямо и сега ми е далеч по-спокойно и ми липсва. В клуба нещата се развиват горе долу отбор. Такива отбори могат без всеки един ръководител и футболисти, но във всеки един момент мога да помогна. Футболът е пряка функция от икономиката на държавата и ние не може да задържим качествените си футболисти. Качеството на първенството пада според мен. Какво е променено в законодателството, за да е в полза на спорта. Може да влязохме в ЕС, но спрямо нормативните документи сме в преходен период”, завърши Красен Кралев.