Министърът на спорта Красен Кралев участва в пресконференцията на БФС, след срещата за обсъждане на Висша лига и проблемите на футбола генерално.

Той даде "много висока" оценка на срещата.

"Най-важният въпрос - каква е моята оценка - дали тази среща се прави проформа, или БФС има сериозни намерения? Моята категорична оценка е, че наистина БФС се е подготвил добре, свършил си е домашното, HyperCube ни даде страхотни примери, показва сериозна оценка. Всички имаха възможност да се изкажат, сериозна подготовка от кметовете, имаше 5-6 кмета на срещата, за съжаление не видях някой собственици на водещите клубове," заяви Кралев.

"Ясно е, че трябва да се мине през една процедура по лицензиране на професионалните клубове, и всички без изключение ще бъдат равни пред закона. Оттам ще се коментира формат, начин за подобряване на спортната инфраструктура. Ние ще направим всичко възможно да подкрепим тези промени, в рамките на нашите възможности. Търсим решение, което да удовлетворява всички."

"Моята оценка за срещата е много висока, удовлетворен съм от дискусията, всички бяха конструктивни. Имаме два месеца, в които продължаваме напред и се надявам да намерим правилното решение за формата."

"Видяхме цифрите, и стана ясно, че съществуването на професионален клуб излиза най-малко 2 милиона лева. Ако ги нямаш, започваш да дължиш на играчи, на треньори, не са коректни. Знаете колко отбора фалираха. Има клубове, които няма как да изпълнят критериите за база, но имат финансите, и те трябва да играят на друго място, докато я реконструират."

"С правенето на компромиси, се видя, че няма как да прогресираме," завърши Кралев.