Лудогорец победи Левски с 1:0 в София и по този начин сложи край на надеждите на „сините“ за титлата през този сезон.

На „Георги Аспарухов“ домакините показаха тотално безидейна игра и съвсем заслужено записаха третата си поредна загуба, която освен че остави отбора извън битката за първото място, сериозно застраши и участието му в евротурнирите през следващия сезон.

Лудогорец от своя страна се защитаваше добре и хитро изчакваше своя момент. Той дойде в 37-а минута, когато Иван Стоянов реализира единствения гол в мача, с който върна своя отбор в битката за титлата.

Край на сините надежди за титла! И Лудогорец би Левски на Герена

източник: БГНЕС

Преди двубоя „сините“ футболисти подкрепиха Стилиян Петров като излязоха на загрявка с негови фланелки от националния отбор и от Астън Вила. Капитанът Христо Йовов пък игра с номер 19 заради своя близък приятел.

Двубоят на Герена започна в спокойно темпо като домакините имаха леко териториално предимство, но не успяваха да стигнат до опасност пред вратата на Урош Голубович.

Край на сините надежди за титла! И Лудогорец би Левски на Герена

източник: БГНЕС

В 19-а минута играта бе спряна, а всички на стадиона станаха на крака и ръкопляскаха в подкрепа на Стилиян Петров. На таблото на „Георги Аспарухов“ се показаха снимки на Стилиян Петров и надпис: Стенли, ние сме с теб! Привържениците на Левски пък скандираха името на капитана на националния отбор.

Край на сините надежди за титла! И Лудогорец би Левски на Герена

източник: БГНЕС

В следващите минути „сините“ продължиха да бъдат по-активни като Тони Калво се изяви с няколко шута към вратата на Голубович. Вратарят на Лудогорец обаче така и не бе застрашен сериозно.

Изненадващо, в 37-а минута Лудогорец откри резултата при една от малкото си добри атаки до този момент на мача. Мирослав Иванов изведе отлично в коридор Иван Стоянов, който пое топката и останал сам срещу Пламен Илиев хладнокръвно стреля покрай вратаря, за да вкара в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

Край на сините надежди за титла! И Лудогорец би Левски на Герена

източник: БГНЕС

След гола на разградчани, „сините“ се стъписаха и изобщо не знаеха как да отговорят. До края на полувремето домакините показаха ужасяваща игра, особено в защита, и имаха късмет, че на почивката не губеха с повече от един гол.

В 41-а минута Сержиньо Грийн и Йордан Милиев направиха груба грешка и оставиха Мишо Александров сам срещу Пламен Илиев. Вратарят на Левски обаче успя да избие топката и да спаси своя отбор от втори гол.

След нова слаба проява на синята защита, Иван Стоянов можеше да реализира в добавеното време, но ударът му излезе в аут и така първата част завърши при резултат 1:0 за Лудогорец.

Край на сините надежди за титла! И Лудогорец би Левски на Герена

източник: БГНЕС

Второто полувреме започна както и първото – с владеене на топката от страна на Левски, но и с липса на каквато и да е идея, какво трябва да се направи с нея.

Съдията Николай Йорданов тотално изнерви „сините“ футболисти и привърженици с няколко отсъждания. Реферът не даде втори жълт картон на Шоко, а при върната с крак топка на Минев към Голубович не отсъди непряк свободен удар.

Публиката пък изрази недоволството си от играта на Левски със скандирания: „Мъри Стоилов“ и „Батков вън“.

В последните 20 минути на мача грубите влизания зачестиха, с което и жълтите картони.

Домакините показаха добра игра едва в последните десетина минути, в които сериозно натиснаха своя съперник в опит да стигнат до изравнителен гол. Натискът доведе до няколко опасни удара, най-вече с глава, които обаче бяха блестящо отразени от Голубович.

Край на сините надежди за титла! И Лудогорец би Левски на Герена

източник: БГНЕС

В 87-а минута Орлин Старокин получи директен червен картон, след като спря излизащия сам срещу Пламен Илиев Иван Стоянов.

В добавеното време двата отбора си заформиха меле в наказателното поле на Лудогорец, след което червени картони получиха Голубович и Йовов. Гостите вече бяха направили трите си смени и се наложи до края на мача на вратата да застане Станислав Генчев. Разградчани обаче умело разиграваха топката и изобщо не дадоха възможност на „сините“ да изпробват вратарските умения на Генчев.

Край на сините надежди за титла! И Лудогорец би Левски на Герена

източник: БГНЕС

В крайна сметка двубоят завърши с победа 1:0 за Лудогорец, а феновете на Левски изпратиха своите любимци с освирквания и в същото време аплодираха играчите на Лудогорец.

В класирането Лудогорец се изкачи на второ място с 48 точки, на 6 зад лидера ЦСКА. Левски пък вече е пети с 45 точки.

--

Левски – Лудогорец 0:1 (0:1)

0:1 Иван Стоянов 37'

Левски: Илиев, Мюлдер, Милиев (59' Тасевски), Диамутен, Старокин, Грийн, Гаджев, Йовов, Рамос (82' Младенов), Калво (46' Цветков), Жуниньо

Лудогорец: Голубович, Шоко (57' Витиня), Барт, Гулдан, Минев, Генчев, Дяков, М.Иванов (78' Кашчелан), Гъргоров, Александров (71' Бакалов), Стоянов