Стачните действия на футболистите на Ботев Пд продължиха само 24 часа. „Канарчетата” се явиха днес на сутрешната тренировка с намерение да не се събличат по екип и да затвърдят обявения вчера бойкот. Той обаче бе прекратен след намесата на 30-ина привърженици на отбора. Фенове и футболисти проведоха дълъг разговор, след който момчетата на Енрико Пичони взеха решение да изиграят оставащите два мача до края на есенния полусезон.

На стадион „Христо Ботев” не присъстваха нито представилият се за лице на купувачите Серджо Борго, нито Малу Мпасинкату.

Така „жълто-черните” подновиха тренировки след еднодневна пауза. Непълните тренировъчни седмици обаче се превръщат в тенденция за Ботев. На няколко пъти до момента последните във временното класиране бяха разпускани за по няколко дни, за да могат легионерите да се приберат до своите страни и да се видят с близките си. Това се случваше в разгара на сезона, когато на Ботев са му крайно необходими точки, с които да запази мястото си в елита.

На няколко пъти пък заниманията пропадаха заради бойкот от страна на футболистите. Те искат, както да получават заплатите си, така и яснота около бъдещето на клуба.