Съвместна публикация на в-к Стандарт и Gong.bg

Интригата на върха в "А" група за съжаление отново е за сметка на качеството. Може и да звучи крайно, но какъв е този драматичен финал на шампионата, в който лидерът се мъчи и не може да сломи отбор от втората половина на таблицата, въпреки подкрепата от рефера в някои моменти.

Вечният му съперник пък играе без никакво настроение пред 800 зрители "Армията", а третият кандидат за слава се страхува да си помисли за първото място. Локо (Сф) няма да направи почетна обиколка на стадиона си, а почетна отсечка от 20 м - в този периметър може да бъде събрана "железничарската" публика.

Неизвестност витае и в зоната на изпадащите, където отново ще има сизифовска мъка в следващите две седмици.

Накрая няколко тима ще оцелеят за сметка на един, но следващият сезон те отново ще бъдат затиснати към дъното на групата. Но да караме поред.

Левски пак не можа да спечели в Стара Загора, като равенството този път нямаше гарнитура от цели осем гола. Играчите на националния селекционер Мъри Стоилов проспаха първия час, така както и най-сънливите адаши на Телкийски не го правят през зимата. След което тръгнаха на закъснял щурм, но Беконо ги отчая. Ситуацията, в която съдията реши да даде дузпа, е не спорна, а безспорна. Двамата противникови играчи взаимно и напълно равностойно се бяха хванали с ръце за раменете, сякаш са в курс по сиртаки за начинаещи. Няма как да обосновеш в такъв момент наказателен удар повече, отколкото нарушение в нападение. Шампионите обаче подходиха като малчуган, който не си харесва подаръка за рождения ден и го захвърля настрани.

Странни бяха някои от оправданията след мача - Берое играел антифутбол и жегата била решаващ фактор. Ами все си мисля, че ако "заралии" играят на нивото на грандовете, то няма да гравитират около десетото място, а малко по-нагоре. Колкото до топлото време, то, ако остане нещо нерешено до последния кръг, трябва отсега да се даде една бонус точка в графата "вредни" за ЦСКА, предвид потапянето им в петричката сауна на стадион "Цар Самуил". "Сините" продължават да са основният претендент за титлата, въпреки че от ноември насам имат само една победа при гостуване извън София за първенството. Добрата новина е, че последното гостуване за сезона също ще бъде без нуждата от винетка.

А то ще бъде на Локо (Сф). Отборът, който най-сетне дочака нещата да зависят от самия него. И не толкова. Но пред "железничарите" се открива шанс за поне половин живот. Бият Левски, минават го и чакат ЦСКА да спука гума в Петрич. И стават шампиони, въпреки отдавна досадните им мрънкания, че не го желаят. Ако това в действителност е така, говори единствено за липсата на спортен хъс и злоба - нещо, без което съвременният футбол е немислим.

"Червените" биха с 5:0, но въпреки това във въздуха в Борисовата градина витаеше случката от средата на миналата седмица. За да тушира напрежението, Стойчо Младенов бързо реабилитира единия от участниците в боя, а неделната вечер би трябвало да е завършила с едно мощно "Ура-а-а-а-а". Поне това беше планирано, ако Левски загуби някъде точки.

Надеждата за ЦСКА остава жива, най-вече за "Надежда"

Въпреки това на "Армията" продължават да са в неприятната позиция на пътник в листата на чакащите. Зависят от това, някой преди тях в списъка да им отстъпи място.

На дъното средната бройка на желаещите за изпадане стана по-голяма от мераклиите за евродепутати. Вихрен, Марек, Рилски спортист, Спартак (Вн), дори Беласица започват своето минипървенство в три рунда. Уж сигурният, оставащ преди няколко кръга тим от Сандански, неочаквано се озова зад борда, а Рилецо направи кратък победен марш, който в съчетание с така ценните три точки от мача с Левски, са на път да го оставят в елита. Наистина е трудно да се прецени отсега кой ще изгори, но това само повишава градуса до края. Да заповяда най-сетне тази публика, де.

А за десерт имаме дори наличие на интрига в битката за Интертото. И тя не идва само от сближаването на една точка разстояние между Черно море и Локо (Пд), дошло след победата за пловдивчани в прекия сблъсък през уикенда, а и от пуснатата декларация от страна на феновете на Славия, призоваваща шефовете на тима да пожелаят отбора им да играе в третия по сила евротурнир.

Може да сме на хляб, сирене и лук, ама като сме гладни, ни е вкусно. И ни е интересно.