Отборът на Левски направи хикс – 1:1 с украинския Ворскла Полтава в първата си контрола по време на подготвителния лагер в турския курорт Анталия. Украйнците поведоха през първото полувреме, а Божидар Краев реализира за „сините“ в 61-ата минута и донесе равенството.

Наставникът Стойчо Стоев заложи на младите Радослав Цонев и Божидар Краев в титулярния състав, като избра още: Боян Йоргачевич, Александър Александров, Емил Нину, Борислав Стойчев, Веселин Минев, Роман Прохазка, Мигел Бедоя, Луис Педро и Антонио Аниете.

Левски стартира добре, като до 20-та минута стоеше не лошо на терена, но след това загуби инициативата и се стигна до гола на Вадим Сапай. „Сините“ получиха шанс в деветата минута, като Роман Прохазка намери Луис Педро в наказателното поле, който стреля в тялото на вратаря Богуш. Две минути по-късно Ахмед Янузай нахлу в наказателното поле на Левски, но бе спрян от добра намеса на Стойчев и вратаря Йоргачевич. В 13-ата Роман Прохазка получи удар вследствие, на което носът му бе разбит. Словакът за кратко излезе извън терена, където му се оказа медицинска помощ. Хубава комбинация за “сините" в 19-ата минута завърши с удар на Бедоя, който се отби в защитник на украинците.

Левски

източник: facebook.com/levskinews

Вролска поведе в 30-ата минута, когато Сапай вкара в мрежата на Левски, след като “сините” не успяха да изчистят топката чрез Борко Стойчев и първото полувреме приключи при резултат 1:0 за украинците.

Старши треньорът Стойчо Стоев направи няколко промени в състава в началото на второто полувреме. Пламен Илиев везе на мястото на Йоргачевич, Стефан Велев зае мястото на Александров, а Илия Димитров замени Аниете.

При фаул в полза на Левски в 46-ата минута, Бедоя центрира, а Прохазка стреля слабо и вратарят на украинците спасява с лекота. Минута по-късно последва пропуск пред вратата на Левски. Топката мина високо над нея. В 52-ата минута Луис Педро проби в наказателното поле Вросклав, но стреля в страни от вратата. Жълт картон за Веселин Минев в 55-ата минута. Капитанът на "сините" репликира остро един от страничните съдии. Минута по-късно при ъглов удар в полза на Левски топката беше центрирана опасно, ктражът на украинците не се намеси добре, но Краев и Стойчев не съумяха да се възползват.

Новото попълнение Емил Нину получи жълт картон в 60-ата минута. Той ритна топката извън терена, тъй като на него имаше две такива. В 61-ата минута Левски изравни за 1:1. Божидар Краев се възползва от разбъркване в наказателното поле. Педро стреля, а топката попадна в Краев, който реализира в полза на Левски.

Мики Орачев влезе на мястото на Борислав Стойчев в 64-ата минута. Минев заигра в средата на защитата заедно с Емил Нину, а пет минути по-късно Борислав Цонев смени Радослав Цонев.

Ворскла Полтава

източник: facebook.com/levskinews

Първата опасност пред вратата на Левски през второто полувреме бе в 70-ата минута. Олег Мишченко се измъкна от двама бранители и стреля, но в страни от вратата на Пламен Илиев. Две минути по-късно при атака за украинците по дясното крило топката е центрирана опасно, но Минев изчисти в корнер. Пламен Илиев направи отлично спасяване след удар на украински футболист в долния десен ъгъл в 73-ата минута, а малко след това Краев подаде към Мигел Бедоя, испанецът стреля, но право в ръцете на вратаря Казаков.

В 75-ата минута Емил Нину напусна терена, а на неговото място се появи Пламен Димов. Александър Александров отново влезе на терена в 77-ата минута на мястото на Краев. Боби Цонев стреля от дистанция, но вратарят спаси в 78-ата, а минута по-късно Педро пропусна. Ударът на холандеца рикошира в защитник и излезе в корнер.

В 81-ата минута Орачев центрира от ляво, Прохазка шутира от въздуха, но топката се отби в защитник и излезе в аут. Грешка в защитата на Левски в 83-ата минута позволи на Ахмед Янузай да стреля, но неговият удар мина на милиметри от вратата на Пламен Илиев и в крайна сметка двубоят завърши при резултат 1:1.