Футболистът на Локомотив Пловдив Кирил Котев даде интервю за Гонг, в което разкри плановете си за следващия сезон. Почти сигурно опитният бранител ще заиграе в чужбина, но не пожела да разкрие в коя държава. Той сподели, че в България би играл единствено при „смърфовете” и няма никакви намерение да се връща в ЦСКА.

„Подобрява се всеки един ден, за съжаление не можах да участвам в двата мача, но радващото, е че победихме. Започнахме много силно втория полусезон, натрупахме точки, но след това се получи лек спад. Ние бяхме сигурни в оставането, колективът беше страхотен, изобщо не сме си помислили, че можем да изпаднем. Накрая имаше напрежение, защото загубихме точки в мачове, в които не очаквахме, но заслужено оцеляхме”, заяви Котев.

„Точно в тези мачове след поредните победи настъпи леко отпускане, но тези мачове не ги губехме. Важно беше да изпълним целите си, беше недопустимо да се допусне грешка с тези футболисти”, обясни бранителят, който отказа да направи съпоставка между Христо Бонев и Наджи Шенсой.

„Ако играя в България ще е само в отбора на Локомотив, но всичко води към чужбина. Винаги съм обичал този клуб и пак ще се върна, дори сега да замина някъде за чужбина. Нека да стане факт всичко и тогава ще се говори. Всеки един момент очаквам да стане”.

„На този етап ЦСКА не ги мисля и нямам намерение да се връщам там. Не искам да коментирам националния отбор”, категоричен бе Котев.

Относно качеството на българското първенство, защитникът коментира: „Всеки казва, че е ниско качество, че има слаби футболисти. Футболът ни е изравнен, всеки се опитва да се развива, не е на някакво супер ниво, но в сравнение с последните години има развитие. Всеки може да победи всеки. Вървим в правилна посока”.