Неприятна вест споходи лагера на Локомотив Пловдив в навечерието на решителния мач със Славия. Кирил Котев се контузи в глезена и участието му в двубоя с „белите” е под въпрос. От лекарския щаб да „смърфовете” не бързат със заключенията и ще кажат тежката си дума за състоянието на бранителя утре.

Травмата на Котев не притеснява особено старши треньора Христо Бонев, който е сигурен, че дори без най-опитния си защитник, Локо Пд ще се представи на ниво в неделя.

„Контузията на Киро е неприятна за нас, защото той е най-важният ни защитник. Травмите са част от футбола и не мисля, че трябва да драматизираме ако Котев не може да вземе участие в мача. Имам вариант за негов заместник и се надявам отсъствието му да не повлияе на играта ни. Все пак трябва да мине и утрешният ден, за да знаем със сигурност ще използваме ли Котев или не”, коментира Зума.

Наставникът на пловдивчани призна, че ще направи поне 3-4 промени в титулярния състав, който най-често започваше мачовете при Наджи Шенсой.

Въпреки че Бонев не посочи постове и имена, със сигурност една от рокадите ще бъде в дясната зона, която ще бъде поверена на Йордан Тодоров и Даксон да Силва. Първият ще бъде върнат на бека за сметка на капитана Мечечиев, а бразилецът най-сетне ще заиграе на коронната си позиция в халфовата линия. Очаква се титуляри да започнат още Петър Кюмюрджиев, унгарецът Габор Ерош и Костадин Гаджалов.