"Благодаря на Ботев, че ми гласува доверие и ми даде възможност да работя" - с тези думи започна своето изказване новият треньор на "жълто-черните" Николай Костов по време на официалното си представяне начело на тима.

Новият наставник на Ботев призна, че е предпочитал да поеме отбора от зимата, но в крайна сметка е приел това да се случи по-рано. Николай Костов отговори на въпросите на журналистите и сподели плановете си за излизане от игровата криза, собствените си амбиции и вижданията си по други актуални спортно-технически теми:

"В момента най-важното нещо за мен са футболистите. С тях трябва да изградим сплотен колектив и да излезем от тежката ситуация, в която се намира отборът в първенството. Знам, че моментът е труден, затова първоначалната ми цел е да стабилизираме отбора, да накараме играчите да покажат максимума от моментните си възможности и да постигнем колкото може по-добри резултати в мачовете до края на годината", заяви Костов по повод ситуацията, в която заварва тима.

"През следващата година ще имаме много по-високи цели. Ботев е клуб с голяма история и много сериозни традиции. Амбициран съм да постигна с Ботев нещо, което отдавна не е постигано. Наясно съм, че това ще бъде трудно и ще се иска много работа, но това е моето желание. Резултатите са важни, но преди всичко ще търсим да стабилизираме играта и да изградим стил. Ако успеем да го направим, ще имаме и резултати. Наблюденията ми са, че в момента игровата форма на отбора е много занижена, с което не искам да обиждам никого от предшествениците си", каза още новият наставник на "канарчетата".

"Държа много на дисциплината и ще бъда взискателен в това отношение. Мога да бъда приятел с всеки, който изпълнява стриктно задълженията си и същевременно няма да позволя никой да минава между капките. Ще работя с футболистите с много голямо желание, за да изградим един силен отбор. Предпочитам комбинативния футбол и мисля, че той е характерен за Ботев", обясни Николай Костов. 

"Въпросът сега е да преминем през този етап от месец и няколко дни по възможно по-добър начин. Тепърва ще се запознавам с възможностите на играчите. Лошо е, че поемам отбора в движение. Не знам какво е реалното състояние на отбора и играчите поотделно. Всеки треньор предпочита сам да си подготви отбора физически, психологически и игрово, но аз нямам тази възможност. Нямам страхове в това отношение, но моментът е даликатен и ще трябва да се справим с моментната ситуация с дружни усилия. Сам няма да мога да обединя отбора, затова ще разчитам на помощта на хората, с които ще работя, както и на професионализма на футболистите", заяви 52-годишният специалист. 

"Ботев има много привържениците, а фенската маса е важна част от развитието на всеки един клуб. Радващо е, че ще работя в клуб с всеотдайни фенове. Дано скоро Ботев да има и стадион, на който подкрепата към отбора да бъде още по-осезаема. Разчитам, че феновете ще подкрепят отбора в този труден и много важен момент", завърши Николай Костов.