Новият старши треньор на Левски Николай Костов започна с победа престоя си в столичния клуб. „Сините” се наложиха с 2:1 като гост на Берое в мач от 13-ия кръг на А група, а и двата гола за победителите дойдоха след комбинации на Даниел Младенов и Христо Йовов. Точен за старозагорци бе Владислав Златинов минута преди края на редовното време.

Със спечелените три точки, възпитаниците на Николай Костов се изкачиха на трето място във временното класиране, поне преди изиграването на последните два мача от кръга между Черноморец – Лудогорец и Калиакра – Литекс, който е отложен.

Левски започна по-добре двубоя, като в големи периоди владееше топката, но трудно създаваше опасности пред Ивайло Иванов.

Постепенно домакините успяха да изравнят играта, изнасяйки топката в центърана терена. Точно тогава обаче футболистите на Левски нанесоха своя удар. След грешка в центъра на отбраната на домакините Даниел Младенов открадна топката и навлезе в наказателното поле отляво, видя абсолютно непокрития Христо Йовов на десния фланг, а капитанът на „сините” с премерен удар под гредата не остави шанс на вратаря на домакините. Голът за гостите дойде в 32-ата минута на мача. До края на първата част Левски отново взе инициативата в свои ръце, но нов гол така и не падна.

През втората част футболистите на Берое се опитаха бързо да върнат попадението, но въпреки по-агресивната си игра в центъра на терена, отбраната на Левски не се пропука.

Противно на логиката обаче, отново Левски бе отборът, който стигна до попадение в противниковата врата. Владимир Гаджев получи топката отдясно, центрира в наказателното поле, където Джаферович игра с глава, коженото кълбо попадна в Дани Младенов, който намери отлично непокрития Йовов, а голмайсторът на сините с лекота вкара за 2:0 от няколко метра.

Почетното попадение за домакините дойде секунди преди изтичане на редовните 90 минути. Владислав Златинов бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране от корнер. След подаването от ъгловия удар, Зафиров не успя да насочи добре топката, тя попадна в Златинов, който се завъртя и от пет метра със силен шут вкара във вратата.

Със спечелените три точки Левски се изкачи на трета позиция и вече има актив от 27. Отборът на Илиан Илиев пък остава точно над чертата със спечелени 10 пункта. Толкова има 12-ят Ботев Враца, както и 14-ят Видима Раковски.